Kezeléseink

Konzultáció, szájvizsgálat

Konzultáció

Az első vizsgálat alkalmával állapotfelmérést végzünk, panoráma röntgenfelvétellel, melynek végén a páciens igényeihez maximálisan igazodó, árakkal ellátott kezelési terv készül. Implantátum beültetése előtt a pontosabb kép érdekében 3D CT felvételt is készítünk.
Egy általános állapotfelmérés során részletesen megvizsgáljuk a fogak, a fogíny, a szájnyálkahártya, a nyelv és a szájpadlás állapotát.
A konzultáció során fontos, hogy tisztában legyünk a kórelőzményekkel (anamnézis) is. Alaposan kikérdezzük betegeinket a meglévő panaszokról, a korábban átélt betegségekről, amelyek lehetnek akár öröklöttek is. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen gyógyszeres kezelés alatt áll, illetve az esetleges gyógyszerérzékenységéről, allergiáiról.
Minden eset más, minden fogászati státusz különböző bonyolultságú megoldást igényel, melyek árai nem egységesek.
Többféle megoldás lehetséges, különböző árszínvonalon.
Személyre szabott árajánlatért kérjük, keresse bizalommal rendelőnket!

Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés megoldást nyújt kisebb vagy közepesen elszuvasodott fogak ellátására. Az érzéstelenítést követően a szuvas rész eltávolításra kerül, ezután a tömés mélységbeli kiterjedésétől függően úgynevezett alábélelő anyag kerül a fogüreg aljára. Ezt követően kerül elkészítésre a fogszínű fogtömés. A kezelés gyors, fájdalommentés és tartós.
Inlay-Onlay (betét) tömés
Az inlay (betét), olyan szilárd tömésfajta, amelyet a fogorvos, a fogtechnikussal közösen készít el. A jól elkészített betétek élettartama többszöröse a hagyományos tömésekhez képest.
Fogorvosunk előkészíti a betét helyét, lenyomatot vesz, mely alapján a fogtechnikus elkészíti a betétet. Ezt a betétet az fogorvos speciális ragasztóval az előkészített üregbe beragasztja.

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbél- gyulladás, amit a mély szuvasodásból a fogbélbe jutó baktériumok okoznak. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek, a fogbél szövetei gyulladttá válnak, ez heves, lüktető fájdalommal jár. A gyökérkezeléssel a fertőzött csatornafalat is eltávolítjuk, alaposan fertőtlenítjük, majd a csatornát gyökértömő anyaggal feltöltjük. Ez megakadályozza az esetleg a csatornában rekedt baktériumok túlélését. Gyökérkezelésünk előtt röntgenfelvételt készítünk, így tájékozódunk a gyökerek és a gyökércsatornák meglétéről.
Rendelőnkben gépi gyökértágítást végzünk, az egyik legmodernebb endodonciai (gyökérkezelő) eszközzel, a VDW Reciproc Silver-rel. A VDW Reciproc Silver gépi gyökérkezelő egy teljesen új dimenziót tár elénk az endodonciában. Gyors, precíz, fájdalommentes kezelést tesz lehetővé.

Fogpótlás
A fogak elvesztése esztétikai és egészségi szempontból is kínosan érintik betegeinket, már egy fog hiánya is számos kellemetlenséget hordoz magában.
Többféle fogpótlási lehetőség létezik, melyek közül a pontos állapotfelmérés után a legmegfelelőbb megoldást javasoljuk, a lehetséges alternatívák ismertetése mellett.

A fogpótlások fajtái:

 Koronák, hidak
 • Koronák, hidak
  • A korona egy fix fogpótlás, amelyet a lecsiszolt fogra készítünk el, fogtechnikus segítségével. Akkor javasoljuk, amikor a fog már jelentős mértékben károsodott, de még a megfelelő mértékben stabil ahhoz, hogy egy koronát elviseljen.
  • A hidat akkor alkalmazzuk, amikor egy, vagy több fog hiányával szembesülünk, és valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőség implantátum (ok) beültetésére.
  • A koronák és hidak készülhetnek hagyományos eljárással (fémkerámia pótlás), vagy a legkorszerűbb, legesztétikusabb fémmentes megoldással (cirkónium-kerámiapótlás).
  • Utóbbit főleg az esztétikai zónában, front-, és kisőrlő fogak sérülése, elszíneződése, vagy szuvasodása esetén javasoljuk.
 • Héjkerámia
  • A tökéletes mosolyt fehér és szabályos fogakkal érhetjük el. A héjak segítségével akár egy ferde, vagy elszíneződött fog is újra széppé tehető. Számos apróbb esztétikai problémára tartós megoldást kínál: a fogak közötti rések eltüntetése, a fog formájának megváltoztatása, metszőfogak balesetes él törésének restaurálására, fogak tartósan fehérebbé tétele. További előnye, hogy teljesen fémmentes, ezért fémallergiás pácienseknél is alkalmazható.
   • A héjkerámia készítését nem ajánljuk:
    • nem megfelelő szájhigiénia eseténnagymértékben szuvas vagy nagymértékben sérült (front) fogak esetén
    • egyes harapási rendellenességek esetén – éjszakai fogcsikorgatás esetén
    • ha küzdősportoló, és rendszeresen fogvédőt visel.
 • Kombinált fogpótlások
  Ezt a pótlástípust, mely egy rögzített, fix részből és egy ehhez kapcsolódó kivehető pótlásból áll általában sorvégi, oldalsó foghiányok esetén alkalmazzuk, amikor a hiányzó fogak implantációs pótlására nincs lehetőség.
 • Kivehető fogpótlások
  A teljesen kivehető fogsor, ismertebb nevén protézis vagy műfogsor még ma is a legelterjedtebb fogpótlási módszer. A teljes fogatlanság helyreállításának egyik leggyakoribb módja. Gazdaságos, természetes hatású, kényelmes.
  Részleges protézisről pedig akkor beszélünk, ha sikerül fogakat megtartani a szájüregben és ezek mellé kell egy kivehető fogpótlást is alkalmazni.
szájsebészet

Fogeltávolítás, szájsebészet
A foghúzás mindig védelmi céllal történik. A kihúzásra ítélt fog már nem menthető meg, vagy útban van a további egészséges foghelyzet kialakításában.

A foghúzás helyi érzéstelenítésben, szájsebész szakorvos segítségével, teljesen fájdalommentesen történik.
Fontos,hogy mindig figyelembe vesszük pácienseink egészségügyi és lelki állapotát is, és csak akkor távolítjuk el a problémás,menthetetlen fogat, ha arra minden körülmény alkalmas.

Bölcsességfog eltávolítás:
A bölcsességfog (ak) eltávolítására gyakran kerül sor teljesen egészséges fogazatú embereknél is, amennyiben ezek panaszt okoznak. A bölcsességfognak nem kell szuvasnak, tömöttnek vagy töröttnek lennie ahhoz, hogy komoly fájdalmat vagy problémát okozzon. A legtöbb esetben maguk a fogak teljesen egészségesek, azonban az állcsontban nincsen elegendő hely számukra, így torlódást, szuvasodást idézhetnek elő a szomszédos fogakon, vagy feszítést, gyulladást, csont felszívódást váltanak ki a környező szövetekben. Eltávolításukra ezért legtöbbször a környező szövetek, fogak megóvása érdekében van szükség.
A bölcsességfog eltávolítását minden esetben megelőzi az állapotfelmérés, ugyanis bizonyos anatómiai helyzetekben szükség lehet három dimenziós CT felvétel készítésére, a pontosabb műtéti tervezés érdekében.

Erősen gyulladt bölcsességfog eltávolítás esetén első alkalommal a fogorvos antibiotikumot írhat elő, hogy a gyulladás valamennyit csökkenjen a műtét idejére. Az erősen gyulladt fog környezete nehezen érzésteleníthető, így ilyen állapotban műtét csak nagyon ritkán végezhető. Megfelelő előkészítés és anamnézis felvétel után természetesen a bölcsességfog műtét tökéletesen fájdalommentesen elvégezhető.

Implantátum

Implantátum

Miért jó választás a fogászati implantátum?
Az implantátumokra megbízható, stabil fogakat lehet építeni.
A hagyományos fogpótlásokkal ellentétben, az implantátumokhoz nem szükséges a szomszédos fogak lecsiszolása, így épen megőrizhetőek a természetes fogak.
Az implantátum rágóerőt közvetít az állcsontokra, ami segíti a csontállomány és a természetes arcforma megőrzését.
A jó minőségű implantátumok gyártói, sok éves kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek, a rendszerek jól dokumentáltak és rendkívül megbízhatóak.
Legelső és fontos lépés, hogy a fizikális vizsgálat mellett 3 dimenziós CT vizsgálatot végzünk, ami szükséges a pontos tervezéshez. Felmérjük, hogy elegendő csont áll-e rendelkezésre az implantátum behelyezéséhez. Bizonyos esetekben, amikor nincs elegendő csont, csontpótlásra is szükség lehet. Az implantáció folyamatáról, az esetleges csontpótlásról, ezek költségeiről szakorvosi konzultáción kaphat bővebb információt. Pácienseink minden részletre kiterjedő felvilágosítást kapnak a kezelési lehetőségekről, illetve az esetleges kockázatokról, szövődményekről is.
Az implantáció első lépése köznyelven -a műgyökér- beültetése. Ezt a lépést általában helyi érzéstelenítésben, ritkán altatásban végzik. Ekkor a megfelelő helyre – előfúrás után – megtörténik a műgyökér behelyezése a csontba. A behelyezett implantátumot állcsonttól függően (alul három- felül hat hónapig) hagyják, hogy a csontsejtek teljesen körbevegyék, tehát csontosodjon, ezáltal stabil és terhelhető legyen.

Amint ez megtörtént, következik a második lépés, azaz az implantátum felszabadítása a nyálkahártya átvágásával, majd a nyálkahártya formázása egy csavar segítségével, majd 1-2 hét elteltével, harmadik lépésként lenyomatvétel a készülő fogpótláshoz.
A végeredmény, legyen szó implantátumokon rögzülő fix hídpótlásról, vagy implantátumon rögzülő kivehető fogpótlásról, esztétikailag és kényelmi szempontból is a valódi fogakat közelíti meg.
Az implantátumok ápolása azonban nagy gondosságot igényel, ugyanis a megfelelő szájhigiénia elmaradása esetén körülöttük gyors lefolyású, súlyos gyulladás alakulhat ki, minek következtében az implantátum előbb meglazul, majd később el is veszíthetjük. Ezért kiemelt fontosságú a megfelelő szájhigiénia a megfelelő eszközökkel illetve, hogy pár havonta részt vegyünk professzionális fogtisztításon.
Klinikánkon Nobel Biocare és Alpha-Bio Tec. Implantátum rendszerekkel dolgozunk.

All On four

All On four

Teljes fogatlanság, vagy a kivehető fogpótlások alternatívájaként kitűnő ár-érték arányt biztosít ez a 4 implantátumos megoldás, csontpótlás nélkül. A speciális implantátum pozícióknak köszönhetően lehet elkészíteni a komplett felső vagy alsó rögzített fogsort. A szájsebész rögtön az implantátumok beültetése után lenyomatot vesz az ideiglenes fogpótláshoz, melyet 48 óra múlva rögzítünk is. Így Ön akár 2 nap alatt eljut a fogatlanságtól az esztétikailag is tökéletes fogsorig. A pár hónapos gyógyulási időt követően készül el a végső fémkerámia fogsor.

SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉSEK

SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉSEK

Fogkőeltávolítás – Fájdalommentes, ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozással

A fogkő a lepedék elmeszesedésével alakul ki, nagymértékben tartalmaz baktériumokat, amelyek fogínyvérzést, a fogágy gyulladását végső esetben pedig akár fogágy pusztulását is okozhatják. Ennek következtében a fogak olyannyira meglazulhatnak, hogy maguktól is kieshetnek, de sokszor orvosi segítséggel kell eltávolítani őket.

Nagyon sok fogászati betegség alapja a fogkő, eltávolítása ezért is fontosabb, mint az sokan gondolják. A szájhigiénia kezelés elhanyagolása fogínysorvadást, rossz leheletet, a fogágy gyulladását, majd elvesztését is okozhatja. Ha fogmosás során vérzés jelentkezik, akkor a seben keresztül a véráramba juthatnak a szájban lévő baktériumok, amelyek gócbetegségeket, pl. foltos hajhullást okozhatnak.

Fogfehérítés 

Fogfehérítés

A fehérítési folyamat első lépései mindig a fogkőleszedés és a fogak polírozása. Ezt általában a fehérítést megelőző külön időpont alkalmával végezzük, az esetleges fogínyvérzés miatt.

Fehérítéskor a fogak külső felületére applikáljuk, a fogfehérítő zselét majd speciális fogfehérítő lámpával megvilágítva aktivizáljuk a zselében található hatóanyagot. A lámpás megvilágítás 3*15 percig tart.

A kezelés hatékonysága azonban sokban függ az elszíneződés mértékétől és fajtájától, erről munkatársaink tájékoztatják az érdeklődő pácienseket.

 A fogfehérítés utáni egy hétben kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés Klinikánkon!
Rendelőnkben magas minőségű német gyártású hyaluronsavval dolgozunk, ezzel biztosítjuk Önnek
hogy a lehető legoptimálisabb eredményt tudjuk nyújtani. Renée Smile töltőanyag a keresztkötésű
hyaluronsav molekuláival kiváló szövet integrációt, természetes érzetet és megjelenést biztosít.
A hyaluronsav a szervezetünkben számos helyen előforduló természetes anyag, amely
vízmegkötő tulajdonságú és emellett síkositó szereppel is bír. A hyaluronsavval szemben
allergiás reakció nem jelentkezik, teljesen szövetbarát, legoptimálisabb választás az ajkak
számára. A hyaluronsav térfogatnövelő hatása, a szövetek közötti nagyfokú vízmegkötő
képessége miatt jelentős.
Hatása 8-12 hónapig tart – egy idő után természetes módon szívódik fel a szervezetben, így
nem nyújt végleges megoldást, azonban könnyen pótolható. Hogy mennyi időn belül
következik be a felszívódás, azt sajnos nem tudjuk pontosan megmondani, hiszen ez
egyénenként eltérő, nagymértékben függ az egyes bontó enzimek aktivitásától és befolyásolja
azt az egyén életmódja is.
Napjainkban a szép, telt ajkak a női szépségideál részévé váltak. Szerencsére a beavatkozás
nem vesz többet igénybe fél óránál és teljesen fájdalommentes, hiszen rendelőnkben a
beavatkozást szakszerű érzéstelenítés előzi meg.
A kezelés utáni napokban, hetekben érdemes kerülni a napozást, szoláriumozást, az ajkak
festését, egy hétig a fogászati kezeléseket és az aktív izommunkát (pl.: fúvós hangszerek és
szívószál használata). Közvetlenül beavatkozás után az alkohol és a csípős fűszerek irritációt
okozhatnak.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne formásabb, teltebb ajkakat, vagy a korral
elvékonyodott ajkait kívánja újra formába hozni és az azzal együtt járó ajakszéli ráncokat
eltüntetni jelentkezzen be mielőbb orvosunkhoz!