H-2072 Zsámbék, Nyárfás utca 2. | Telefon: +36 70 886 4878 | +36 23 200 126 | E-mail: info@dentinel.hu

Implantáció

Miért jó választás a fogászati implantátum?

 1. Az implantátumokra megbízható, stabil fogakat lehet építeni.
 2. A hagyományos fogpótlásokkal ellentétben , az implantátumokhoz nem szükséges a szomszédos fogak lecsiszolása,
  így épen megőrízhetőek a természetes fogak.
 3. Az implantátum rágóerőt közvetít az állcsontokra, ami segíti a csontállomány és a természetes arcforma megőrzését.
 4. Az implantátum nagy magabiztosságot ad, az erőteljes rágás, a gondtalan nevetés , a jó beszéd nem kell hogy csorbát szenvedjen.
 5. A jó minőségű implantátumok gyártói, sok éves kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek , a rendszerek jól dokumentáltak és rendkívűl megbízhatóak.

Legelső és fontos lépés a fizikális vizsgálat után egy szájhigiéniás kezelés. A fogkő, plakk eltávolítása. Később digitális röntgenfelvételt készítünk illetve 3 dimenziós CT vizsgálatot végzünk, ami szükséges a pontos tervezéshez. A CT ugyanis annyival mutat többet, mint egy fogröntgen, hogy fel lehet szeletelni a képet és minden egyes részletet külön be lehet mérni, akár milliméteren belül is. Mielőtt a páciens elfogadja a fogpótlási tervet, minden részletre kiterjedő felvilágosítást kap a kezelési lehetőségekről, illetve az esetleges kockázatokról.

DentinelPanoráma röntgen / 3D-s felvétel elkészítése majd a panorámaröntgen kiértékelése fontos első lépés. Itt el kell dönteni, hogy elegendő csont áll-e rendelkezésre az implantátum behelyezéséhez. Amennyiben nincs elegendő csont, csontpótlást is kell végezni. Előzetesen megtervezzük, hogy hová, milyen implantátum kerül, illetve, milyen pótlást kell rá rögzíteni.

Az első lépés köznyelven a műgyökér beültetése. Ezt a lépést általában helyi érzéstelenítésben, ritkán altatásban végzik. Ekkor a megfelelő helyre - előfúrás után – megtörténik a műgyökér behelyezése a csontba. A behelyezett implantátumot három-hat hónapig hagyják, hogy a csontsejtek teljesen körbevegyék, tehát csontosodjon, ezáltal stabil és terhelhető legyen az implantátum.

Amint ez megtörtént, következik a második lépés, azaz az implantátum felszabadítása a nyálkahártya átvágásával, majd a nyálkahártya formázása egy csavar segítségével, majd harmadik lépésként a műcsonk behelyezése a műgyökérbe. Ekkor a szájban már ugyanolyan a helyzet, mintha egy saját fogat csiszoltunk volna le. Ezután már csak a híd, vagy a korona beragasztása van hátra. A végeredmény esztétikailag és kényelmi szempontból is a valódi fogakat közelíti meg. Ápolása azonban nagy gondosságot igényel. Ugyanis az implantátumok körül, a megfelelő szájhigiénia elmaradása esetén gyors lefolyású, súlyos gyulladás alakulhat ki, minek következtében az implantátum előbb meglazul, majd később el is veszíthetjük.

Ezért kiemelt fontosságú, a megfelelő szájhigiénia a megfelelő eszközökkel illetve, hogy pár havonta részt vegyünk professzionális fogtisztításon. Az implantáció ma már rutinműtétnek számít.

Amennyiben nem áll fenn kizáró tényező, az implantátum számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:
Nem szükséges hozzá az esetlegesen ép szomszédos fogakat lecsiszolni. A fogcsiszolás mindenképpen fog anyagveszteséggel jár, bár a különböző technikák különböző mértékű veszteséget okoznak. A ma gyakori cirkon koronáknál sokszor a foganyag 40-60 százalékát le kell csiszolni.

Ha a hiányzó fogat hídtaggal pótolják, könnyen alászorulhat az ételmaradék, és ha nincs mód szakszerű tisztításra, ez kellemetlen szájszagot okozhat.

Aki nem szeretne kivehető pótlást viselni, vagy kényelmetlennek találja a meglévő fogpótlását, ám a meglévő fogai már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését, néhány kiegészítő implantátum segítségével elkerülheti a kivehető protézist.

A klinika német, svájci és svéd implantátum rendszerekkel dolgozik.

ONLINE IDŐPONTKÉRÉS »

Különleges ajánlat!
Csomag ajánlataink
Dentinel
 • Alpha Bio Implantátum 89 900 Ft
 • Direkt héj 19 900 Ft
 • Fogszabályzó készülék - 10% kedvezmény
 • Fémkerámia korona 29 900 Ft
Szállás lehetőség
Dentinel

Vendégeink csodálatos négy csillagos szállodai elhelyezésben részesülnek. Kellemes, megnyugtató környezet.

Budapesttől 25 km - re Zsámbék szívében lévő fogászati klinikánk mellett a Szépia Bio Art Hotel, négycsillagos szálloda gondoskodik vendégeink csodálatos elhelyezéséről.

Szolgáltatásaink
Dentinel
 • esztétikai kezelések
 • fogpótlás( korona,híd,implantátum,műfogsor)
 • szájsebészet
 • gyermekfogászat
 • fogszabályozás

Üdvözöljük a Dentinel Klinika oldalán. Segíthetünk Önnek ? Készséggel válaszolunk minden kérdésére!




Üdvözöljük a Dentinel Klinika oldalán. Segíthetünk Önnek?
Készséggel válaszolunk minden kérdésére!

Értékelje facebook oldalunkat 5*-al és mi megajándékozzuk egy 10 %-os kedvezménnyel melyet bármely kezelés árából felhasználhat!

© Copyright 2019 Dentinel | Dentinel Kft. - Minden jog fenntarva! | Impresszum | Sitemap